Українські військові отримали унікальні прилади-"невидимки": опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові отримали унікальні прилади-"невидимки": опубліковані фото

Українські військові отримали унікальні прилади-"невидимки": опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Українські військовослужбовці отримали на озброєння нові унікальні прилади, які призначені для підсвічування шкал в прицілах старих моделей мінометів та автоматичних гранатометів. Новими приладами бійців ЗСУ забезпечили волонтери.

Про це повідомив волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні випробували новий сучасний бронеавтомобіль: з'явилося відео

Відзначається, що на розробку даних приладів було виділено 200 тисяч гривень. Нові "підсвічування", зокрема, отримали бійці 53-й і 54-й бригад батальйону "Айдар", а також бійці мотопіхотного батальйону. Всі вони на даний момент знаходяться на передовій лінії фронту - на Світлодарській дузі.

"Для того щоб в нічний час доби добре і точно працювати, нашим військовим потрібно підсвічувати шкали в оптиці, так як старі моделі мінометів і АГС, систем підсвічування не мають. Це ж стосується наших спостерігачів і коректувальників вогню, що працюють на передовій з буссолями. Раніше військові підсвічували шкали ліхтариками, телефонами, запальничками. Але це було небезпечно через роботу ворожих снайперів ", - пояснили мету нових приладів волонтери.

За їх словами нові "підсвічування" оснащені потужною батареєю, ресурс якої розрахований на 12 років. Завдяки цьому пристрою, за запевненням розробників, українські військові тепер зможуть абсолютно безпечно і, найголовніше, точно, працювати вночі, нехвилюючись за своє життя.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні успішно випробували модернізований ЗРК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?