Спалах нової небезпечної епідемії в Україні: в МОЗ зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Спалах нової небезпечної епідемії в Україні: в МОЗ зробили важливу заяву

Спалах нової небезпечної епідемії в Україні: в МОЗ зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Україна стоїть на порозі нової епідемії. За даними медиків, в країні не виключен спалах смертельно небезпечної дифтерії, ліків від якої не існує.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Спалах смертельної епідемії в Україні: імунологи зробили прогноз

Фахівці закликають українців звернути увагу на вакцинацію від дифтерії, так як єдиним способом захисту від цього смертельного недуга є лише щеплення. Також медики нагадали, що вакцинація від дифтерії показана не тільки дітям, а й дорослим.

На сайті відомства зазначено, що в Україні щеплення від дифтерії дітям можна зробити безкоштовно. Найкращий захист від даної хвороби можна отримати за допомогою цільноклітинної вакцини АКДП, яка крім дифтерії, надійно захищає від кашлюку та правця.

Експерти також підкреслюють, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти. Навіть з сироваткою ризик летального результату зберігається на рівні 20%. На даний момент в Україні є усього 900 доз протидифтерійної сироватки, яку Україна отримала як гуманітарну допомогу в кінці 2017 року.

Також медики додали, що дифтерія передається повітряно-крапельним шляхом, в результаті чого заразитися смертельною хворобою можна в будь-якому місці. Бактерія дифтерії при попаданні в організм починає виробляти токсин, який повністю руйнує дихальну систему.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні зафіксували спалах смертельного захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?