"Єдина Корея": КНДР і Південна Корея підписали історичну угоду
Категорія
Світ
Дата публікації

"Єдина Корея": КНДР і Південна Корея підписали історичну угоду

"Єдина Корея": КНДР і Південна Корея підписали історичну угоду
Джерело:  online.ua

Олімпіаду-2018, яка стартує 9 лютого в Пхенчхані, відкриє спільна делегація від Північної і Південної Кореї під об'єднаним прапором "Єдина Корея".

Таке рішення прийняли в Лозанні представники делегацій національних олімпійських комітетів Північної і Південної Кореї, повідомляє ONLINE.UA на посиланням на дані прес-служби МОК.

Читайте також: "Настав час": Кім Чен Ин зробив обнадійливу заяву по Південній Кореї

Історичний документ підписали президент МОК Томас Бах, а також міністри спорту і президенти оргкомітетів Північної і Південної Кореї.

"Ця команда вийде на олімпійський стадіон під об'єднаним прапором. Я впевнений, що це буде дуже емоційний момент не тільки для жителів КНДР і Південної Кореї, але і для всього світу", - прокоментував підписання документа президент МОК.

Також на сайті МОК зазначено, що спортсмени Північної Кореї будуть виступати на Іграх спільно зі спортсменами з Південної Кореї під єдиним прапором з піснею "Аріранг" замість гімну. Спортсмени з Північної Кореї виступлять у фігурному катанні, ковзанярському спорті, лижних гонках, гірських лижах і хокеї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Північна і Південна Кореї вперше за багато років домовилися про переговори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?