До Землі летить величезний астероїд-хмарочос: NASA показало відео
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі летить величезний астероїд-хмарочос: NASA показало відео

NASA
До Землі летить величезний астероїд-хмарочос: NASA показало відео

4 лютого до Землі на максимально близьку відстань наблизиться величезний астероїд 2002 AJ129 - його розмір досягає 1,2 км, а швидкість складає 34 км/с.

У NASA показали на відео траєктрорію польоту небезпечного астероїда в момент його максимально близького наближення до Землі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: До Землі наближається величезний астероїд: в NASA показали відео

У коментарі до відео фахівці поспішили заспокоїти землян, запевнивши, що астероїд, який летить до Землі, не несе ніякої загрози для нашої планети. Незважаючи на те, що він входить в категорію потенційно небезпечних небесних тіл, ймовірність його зіткнення із Землею дорівнює нулю, причому як 4 лютого, так і протягом наступних 100 років.

Експерти відзначили, що астероїд-хмарочос наблизиться до Землі на відстань 4,2 млн км, що в 10 разів більше, ніж відстань між нашою планетою і Місяцем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Сонячній системі з'явився міжзоряний астероїд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?