Нацбанк планує перейти на новий розрахунок курсу гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк планує перейти на новий розрахунок курсу гривні

Нацбанк планує перейти на новий розрахунок курсу гривні
Джерело:  online.ua

У Нацбанку України розглядають можливість удосконалити механізм розрахунку офіційного курсу гривні до долара США. Регулятор вважає за необхідне перейти на розрахунок на підставі інформації торгово-інформаційних систем Bloomberg і Reuters.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Читайте також: У Мінфіні назвали нову причину падіння гривні

Представник НБУ, директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко пояснив, що при переході на новий розрахунок курсу гривні з'явиться можливість зменшити навантаження на українські банки, яким щодня доводиться реєструвати усі свої угоди в системі ВалКлі, на підставі даних якої на сьогоднішній день розраховується курс гривні до долара США.

Зокрема, Пономаренко підкреслив, що розрахунок курсу гривні на підставі данних ТІС Bloomberg і Reuters, які фіксують реальні ринкові угоди на валютному ринку, дозволить забезпечити постійну наявність твердих цін на купівлю-продаж іноземної валюти і швидке укладання угод по кращим курсовим параметрам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що курс гривні побив новий антирекорд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?