Борг України перед МВФ: в НБУ назвали суму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Борг України перед МВФ: в НБУ назвали суму

Борг України перед МВФ: в НБУ назвали суму
Джерело:  rbc.ua

Загальна сума боргу України перед МВФ становить 12,1 млрд доларів. З них 7,2 млрд доларів є зобов'язаннями Нацбанку, а 4,9 млрд - Міністерства фінансів.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій під час інформаційного брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні нову умову

Заступник голови НБУ уточнив, що на сьогоднішній день активи Нацбанку становлять 18,8 млрд доларів, а загальна сума зобов'язань - 9,1 млрд. Це кредити МВФ і зобов'язання перед іншими кредиторами (Держказначейство, Центробанк Швейцарії та інші).

Також Чурій повідомив, що запаси золота в золотовалютних резервах України складають 25 тонн. Найбільші запаси золота знаходяться в резервах США, Німеччини, Італії та Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна може отримати в 2018 році ще два транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму в $ 3,5 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?