Україну зробили заручницею кредиторів, ми не повинні виплачувати борги за корупціонерів - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україну зробили заручницею кредиторів, ми не повинні виплачувати борги за корупціонерів - Рабінович

Україну зробили заручницею кредиторів, ми не повинні виплачувати борги за корупціонерів - Рабінович
Джерело:  apostrophe.ua

Думку про те, що непродумана економічна політика довела народ до злиднів, зробивши країну заручницею західних кредиторів, висловив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Апостроф ».
«У 2017 році ми виплатили по кредитах МВФ 1,3 млрд доларів, в той же час нам Фонд виділив допомоги на 1 млрд. При цьому МВФ постійно вимагає підвищення ціни на газ для населення, «заморожування» пенсії і заохочує вирубку карпатського лісу. В таких умовах ми категорично проти виплати боргів за зовнішніми зобов'язаннями. Це злочин! Україна повинна оголосити дефолт, якщо міжнародні фінансові інститути не підуть нам назустріч. Це нормальна практика! Греція пару років тому оголосила дефолт, а сьогодні показує непогані темпи зростання», - заявив нардеп.

Він також запропонував свій варіант компенсацій західним країнам. Політик вважає, що західні спецслужби повинні конфіскувати майно українських корупціонерів в рахунок державного боргу України.

«У них є можливість «заморозити» рахунки і забрати майно у наших корупціонерів в рахунок державних боргів. Уряди і спецслужби цих країн спільно з НАБУ вже сьогодні фіксують мільярдні транзакції, які здійснюють наші шахраї. Тільки Гонтарева (голова Національного банку України, шо подала у відставку, Валерія Гонтарєва, - ред.) вивела з країни кілька мільярдів! З таким багажем знань можна організувати виїмку корупційних коштів в рахунок державного українського боргу. Якщо не хочете таким чином списати борг нашої держави - отримаєте дефолт», - підкреслив народний депутат.

Він також зазначив, що його політична партія «За життя» спільно з провідними світовими експертами, розробила економічну програму, головним пунктом якої є відмова від виплати боргів МВФ.

«Партія «За життя» розробила одну з найсильніших економічних програм в нашій країні. Провідні експерти світу вважають, що її виконання - чи не єдиний шанс для нас вибратися з кризи. У ній докладно описуються кроки для подолання стагнації в українській економіці, а також можливі варіанти взаємодії з нашими кредиторами. І ключовим пунктом в цій програмі є як раз відмову України від виплати боргів МВФ», - підсумував політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?