"Черговий російський трюк": Клімкін про повернення кораблів з Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

"Черговий російський трюк": Клімкін про повернення кораблів з Криму

"Черговий російський трюк": Клімкін про повернення кораблів з Криму
Джерело:  rbc.ua

Російський президент Володимир Путін запропонував повернути Україні військові кораблі з окупованого Криму, щоб легалізувати анексію півострова. У зв'язку з цим, подібна пропозиція є черговим російським трюком, на який не буде реагувати Київ.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції у Києві 22 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Купа металобрухту: в мережі показали, на що перетворили окупанти українські кораблі в Криму

При цьому міністр закордонних справ уточнив, що ніяких офіційних дипломатичних нот від Росії з питання повернення кораблів з окупованого Криму українська сторона не отримувала.

"Ми проаналізували ситуацію і не будемо робити нічого такого, що послабило б політичну або юридичну позицію України по окупованому Криму. Сенс пропозиції Путіна був дуже простим - Росія дуже хоче, щоб спробу анексії Криму хтось визнав. Це Москві не вдасться", - сказав Клімкін.

Також він згадав статтю 52 Гаазької конвенції про правила ведення війни. У ній зазначено, що зброя повинна починати повертатися після укладення миру. З цієї причини, пропозиція Путіна також може розглядатися як провокація.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні відреагували на "щедру" пропозицію Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?