В Україні зросли ціни на квартири: в Держстаті назвали цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зросли ціни на квартири: в Держстаті назвали цифри

В Україні зросли ціни на квартири: в Держстаті назвали цифри
Джерело:  online.ua

У 2017 році в Україні відчутно подорожчали квартири. В середньому ціна на нерухомість на вторинному ринку підвищилася на 4,5%, а на первинному - на 4,7%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані сайту Державної служби статистики України.

Читайте також: Київ став другим з найдорожчих в світі міст за вартістю оренди житла

Експерти відомства підрахували, що найбільше в Україні подорожчали однокімнатні квартири - на 9,7%. Ціни на "двушки" виросли на 6%, а на трикімнатні квартири - на 3,1%.

У Держстаті також підкреслили, що середні ціни на квартири в Україні складалися без урахування даних по тимчасово окупованих Криму і територіях Донбасу.

Слід додати, що у 2018 році експерти прогнозують значне падіння цін на квартири на вторинному ринку. Очікується, що найдорожчі і найдешевші житлофонди втратять в ціні не менше 25%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Донецьку масово віджимають квартири у місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?