Події на Донбасі обговорять в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Події на Донбасі обговорять в ПАРЄ

Події на Донбасі обговорять в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

У вівторок, 23 січня, на засіданні комітету з міграції, біженців та переміщених осіб Парламентської асамблеї Ради Європи обговорюватимуть наслідки подій на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення на сайті ПАРЄ.

Читайте також: В Євроради зробили скандальну заяву по Росії в ПАРЄ

Очікується, що литовський депутат Еґідіюс Варейкіс представить доповідь про гуманітарні наслідки подій на Донбасі. Документ присвячений важкої гуманітарної ситуації в зв'язку з тим, що більше 4 млн людей потребують допомоги.

Також в доповіді представлений аналіз рекомендацій, зокрема, щодо внутрішньо переміщених осіб, зниклих без вести і заручників.

«Всім сторонам даються рекомендації щодо забезпечення захисту цивільних осіб і повного доступу до основних послуг; звільняти і обмінювати всіх утримуваних осіб; надавати сім'ям зниклих безвісти необхідну інформацію і допомогу», - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу в доповіді приділяється потребам людей, які стали переселенцями внаслідок анексії Криму і ситуації на Донбасі. Ухвалення комплексної стратегії для переселенців, забезпечення їх політичних і соціальних прав, а також їх інтеграція повинні стати пріоритетами уряду України.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 січня в Страсбурзі обрали нового президента ПАРЄ. Ним став італієць Мікеле Ніколетті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?