П'ять жителів Кропивницького звернулися до лікарень з підозрою на небезпечну хворобу
Категорія
Україна
Дата публікації

П'ять жителів Кропивницького звернулися до лікарень з підозрою на небезпечну хворобу

П'ять жителів Кропивницького звернулися до лікарень з підозрою на небезпечну хворобу
Джерело:  online.ua

З початку року в Кропивницькому в лікарні з підозрою на кір звернулися п'ятеро осіб.

Як інформує ONLINE.UA, про це 23 січня на прес-конференції повідомила начальник управління охорони здоров'я міськради Оксана Макарук.

«Що стосується кору, у нас звернулися для стаціонарного лікування з початку року 5 чоловік з підозрою на кір. У двох є лабораторне підтвердження, вони проліковані і виписані. По одній людині не спало підтвердження, але він також вилікувався і виписаний. Зараз на лікуванні знаходиться ще двоє людей. Стан цих людей задовільний», - повідомила Макарук.

Читайте також: Спалах кору в Україні: названі міста з найбільшими показниками захворюваності

Що стосується вакцини від кору, то вона закінчилася тиждень тому. Нових поставок очікують через кілька днів.

«Основна проблема - відсутність на сьогоднішній день безкоштовної вакцини КПК - вакцини проти кору, тому що вона у нас закінчилася тиждень тому. Це ті вакцини, які ми отримали протягом 2017 року. У зв'язку з тим, що у була підвищена настороженість, а також з тим, що велика кількість населення виявило бажання вакцинуватися, ця вакцина закінчилася. На сьогодні є інформація, що область повинна отримати 2 тис. Доз шляхом перерозподілу з інших регіонів, так кажуть, що на цьому тижні ми якусь певну кількість доз отримаємо», - уклала Макарук.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на ранок понеділка, 22 січня, в Києві був зареєстрований 121 випадок захворювання на кір, з них - у 86 дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?