Справа про зникнення українця Гриба в Білорусі прийняла несподіваний поворот
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа про зникнення українця Гриба в Білорусі прийняла несподіваний поворот

Справа про зникнення українця Гриба в Білорусі прийняла несподіваний поворот
Джерело:  online.ua

Новозаводський районний суд Чернігова своїм рішенням скасував рішення слідчого поліції про зникнення в Білорусі українця Павла Гриба, якого утримують в російському СІЗО.

Як передає ONLINE.UA, про це йдеться в постанові суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також: Стало відомо, над чим працював зниклий в Білорусі журналіст

Повідомляється, що батько українського політв'язня оскаржив в суді рішення закриття кримінальної справи за фактом зникнення Гриба в Білорусі. На його думку, українській поліції слід перекваліфікувати відкрите за статтею «вбивство» справу, а не закривати його.

Також повідомляється, що російська сторона офіційно підтвердила, що утримує Гриба. В результаті суд відмовився закривати кримінальну справу і зазначив, що слідчий поліції не вивчив усіх обставин справи. Рішення оскарженню не підлягає.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше повідомлялося, що російський суд продовжив арешт українцеві Грибу до 4 березня. Відомо, що він зник в Білорусі 24 серпня 2017 року. У Росії його звинувачують в нібито підготовку терористичного акту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?