Трійка лідерів на виборах в Раду: «Батьківщина», «За життя», БПП
Категорія
Політика
Дата публікації

Трійка лідерів на виборах в Раду: «Батьківщина», «За життя», БПП

Трійка лідерів на виборах в Раду: «Батьківщина», «За життя», БПП
Джерело:  interfax.com.ua

Кілька соціологічних служб представили результати своїх опитувань, які в цілому дають схожі дані. Зокрема, були опубліковані дані соцопитувань, проведених Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, а також соціологічної групи «Рейтинг». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс Україна.

За даними опитування «Демініціатив» і Центру Разумкова, шанси пройти в український парламент в разі дострокових виборів мають сім політичних партій.

«Найбільше число опитаних респондентів (8,7%) підтримали б партію «Батьківщина», на другому місці партія «За життя» (6,7%), на третьому - «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (6,5%)» , - йдеться в повідомленні.

Якщо враховувати тільки тих респондентів, хто точно піде голосувати (65% опитаних), то розстановка сил вийде дещо іншою: «Батьківщина» - 12,1%, БПП - 9,2%, «За життя» - 8,8%, « Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - 7,4%, партія «Об'єднання «Самопоміч» - 7%.

У президентському рейтингу змагаються Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, за ними йдуть Анатолій Гриценко і Вадим Рабінович.

«Найбільша кількість респондентів (8,7%) підтримали б Тимошенко, за Порошенко віддали б свої голоси 7,6% опитаних українців. Ще по 5,8% набирають лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович», - уточнюють автори дослідження.

Варто зазначити, що результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» показали практично ті ж цифри, що і дослідження «Демократичних ініціатив» спільно з Центром Разумкова.

«Стати президентом зараз має великі шанси Юлія Тимошенко. Так, серед визначилися в своїх політичних симпатіях респондентів за Тимошенко готові голосувати 15,8%, за Порошенка - 13,8%. Далі в рейтингу розташувалися Святослав Вакарчук (9,6%), Вадим Рабінович (8,4%), Анатолій Гриценко (8,3%)», - підкреслили автори дослідження.

Сам Вакарчук неодноразово заявляв про небажання балотуватися на найвищий пост країни і про відсутність президентських амбіцій.

У партійному рейтингу, за інформацією «Рейтингу», найбільше українців симпатизують «Батьківщині» (16,8%), БПП (14,5%), «Оппоблоку» (9,4%), «За життя» (8,9 %) і «Радикальної партії» (7,7%).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?