У МОЗ назвали регіон України з найбільшим рівнем захворюваності на кір
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

У МОЗ назвали регіон України з найбільшим рівнем захворюваності на кір

У МОЗ назвали регіон України з найбільшим рівнем захворюваності на кір
Джерело:  online.ua

Найвищий рівень захворюваності на кір в Україні спостерігається в західних областях. Це Чернівецька та Івано-Франківська області.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте також: П'ять жителів Кропивницького звернулися до лікарень з підозрою на небезпечну хворобу

Так, в Івано-Франківській області зафіксовано вже 463 випадки захворювання, у Чернівецькій - 333. Третю сходинку за кількістю виявлених випадків захворювання на кір займає Закарпатська область (331).

До числа областей з високим ступенем захворюваності увійшла також Одеська - тут виявлено 265 випадків кору.

«Найменша кількість випадків захворювання - в Харківській, Рівненський (по 1 випадку), Луганській (2), Житомирській (3), Волинській (5), Черкаській (7) областях. Не зафіксовані випадки захворювання в цьому році в Чернігівській і Сумській областях», - йдеться в повідомленні.

Всього з початку 2018 року на кір захворіли 2084 осіб - тисячі триста сімдесят п'ять дітей і 709 дорослих. Уже в цьому році госпіталізовано 1398 осіб, серед них - 857 дітей. Лабораторно підтверджений діагноз у 169 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на ранок понеділка, 22 січня, в Києві був зареєстрований 121 випадок захворювання на кір, з них - у 86 дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?