Порошенко обговорив з Волкером виконання Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко обговорив з Волкером виконання Мінських угод

Порошенко обговорив з Волкером виконання Мінських угод
Джерело:  online.ua

У вівторок, 23 січня, президент України Петро Порошенко провів зустріч із спецпредставником президента США по Україні Куртом Волкером.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Читайте також: Найгірший рік з початку конфлікту: в США жорстко охарактеризували ситуацію на Донбасі

«Було висловлено серйозне занепокоєння в зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпеки положень Мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ», - наголошується в повідомленні.

В ході зустрічі було наголошено, що Москва повинна нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включаючи неконтрольований ділянку українсько-російського державного кордону.

Також Порошенко і Волкер згадали прийняття закону України про реінтеграцію окупованих територій, як елемент загальної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони підкреслили пріоритетність мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Курт Волкер і генерал армії України Віктор Муженко обговорили відносини в оборонній сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?