Маленьким пенісам античних статуй знайшлось наукове пояснення
Категорія
Культура
Дата публікації

Маленьким пенісам античних статуй знайшлось наукове пояснення

Маленьким пенісам античних статуй знайшлось наукове пояснення
Джерело:  Artsy

Стародавні греки, як відомо, фетишизували чоловіче тіло. Скульптури зображали могутніх та славетних чоловіків з атлетичними фігурами та сталевими м'язами. Іноді їх повністю або частково одягали або драпірували в тканину, але частіше вони поставали перед світом абсолютно голими.

Про це пише сайт Artsy, повідомляє ONLINE.UA.

У сучасному світі, тіла, увіковічені греками в скульптурах - ідеальні, за винятком однієї маленької деталі. "У них маленькі чи дуже маленькі пеніси, порівняно зі середньостатистичними розмірами", - стверджує мистецтвознавець Ендрю Лір, фахівець з давньогрецького мистецтва та сексуальності. "І вони, як правило, нечіткі".

Поціновувачі мистецтва та історики були вражені скромними розмірами статевих органів, які присутні в класичних скульптурах богів, імператорів та інших славетних людей того часу - від Зевса до відомих спортсменів. Такі маленькі розміри здаються непропорційними та, здається, суперечать з масивними тілами та з величністю осіб, які зображені. Але стародавні греки мали свої підстави та бачення.

Читайте також: Сильвестр Сталлоне придбав статую Роккі за $400 тисяч

Озираючись на давньогрецький світ близько 400 р. до н.е., ви побачите, що великі пеніси не були ознакою сили чи могутності. У своїй п'єсі "Хмари" (датованій приблизно 419-423 до н.е.) давньогрецький драматург Арістофан зобразив ідеального чоловіка: "Сяючі груди, світла шкіра, широкі плечі, акуратний язик, пружні сідниці та маленький пеніс. "

Історик Пол Крістал також провів дослідження цього стародавнього ідеалу. "Маленький член був співзвучний з грецьким ідеалом чоловічої краси", - пише він у своїй книзі "In Bed with the Ancient Greeks" (2016).

Статуя "Аполлон Бельведерський"

"Великі пеніси були вульгарними і поза межами культурної норми, відголоском варварського світу", - пише Крістал.

У грецьких комедіях дурні зображались з великими статевими органами - "ознака тупості, більше від звіра, ніж від чоловіка".

Таким чином, сатири, дурні та вороги протиставляли богам та героям, яких шанували за самоконтроль і розум. Якщо великі фалоси представляли невгамовні апетити, то "можна зробити висновок, що маленький пеніс був символом самоконтролю", - пояснює Лір.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, американський художник Джеф Кунс встановив в Рокфеллеровському центрі в Нью-Йорку надувну скульптуру-копію статуетки української майстрині Оксани Жникруп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?