У Чорне море увійшов британський військовий корабель
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорне море увійшов британський військовий корабель

У Чорне море увійшов британський військовий корабель
Джерело:  Думська

Британське військове багатоцільове судно HMS Enterprise пройшло протоку Босфор і увійшло в середу, 24 січня, в Чорне море.

Про це повідомляє Думська, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Українські кораблі, захоплені Росією в Криму: оприлюднено повний список

Відзначається, що Enterprise (бортовий H88) є флагманом постійної групи розмінування кораблів НАТО SNMCMG2. В її складі діють також тральщики - румунський F25 Lupu Dinescu і турецький М270 Akcay. Командир групи - британець Джастін Хейнс.

HMS Enterprise - багатоцільове геолого-розвідувальне, гідрографічне і океанографічне судно. Корабель призначений для проведення геодезичних робіт в інтересах підводного флоту, планування десантних операцій, пошуку мін та інших підводних об'єктів.

Завдяки наявності так званих азимутальних підрулюючих двигунів здатний тривалий час залишатися в одній точці. Введено до складу флоту в жовтні 2003 року. Довжина 90, ширина 17, осаду 5,5 метра. Постійний екіпаж - 48 осіб, але з урахуванням фахівців може доходити до 81. Автономність більше 35 діб.
Озброєння - дві зенітні 20-мм автоматичні гармати Ерлікон, три кулемети M134 Minigun і чотири 7,62 мм кулемета.

Як повідомляв ONLINE.UA, замовлені Польщею у Китаю кораблі хочуть назвати на честь колишніх польських міст на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?