Волкер вже знає, що буде обговорювати з Сурковим
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер вже знає, що буде обговорювати з Сурковим

Волкер вже знає, що буде обговорювати з Сурковим

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер має намір обговорити з помічником президента Росії Владиславом Сурковим звільнення полонених і відведення підконтрольних РФ сил на Донбасі.

Про це американський дипломат повідомив Радіо Свобода, інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Турчинов і Волкер обговорили санкції проти Росії

«Перш за все, щодо зустрічі з паном Сурковим, я сподіваюся викласти бачення США про те, що ми можемо зробити, щоб прискорити завершення конфлікту. Це зажадає від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, врешті-решт повинні бути розформовані», - сказав Волкер.

З його слів, ще одним важливим питанням для обговорення з Сурковим стане звільнення полонених.

«Багато людей до сих пір утримуються на окупованих територіях, і, як ви сказали, прямо в Росії. Звичайно, я планую порушити це питання. Не думаю, що це те, чим пан Сурков займався особисто, але сподіваюся, що вони передадуть повідомлення, що важливо продовжувати звільнення утримуваних осіб з обох сторін в якості кроку для зміцнення довіри і основи для досягнення взаєморозуміння», - додав Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UA, переговори Волкера з Сурковим заплановані на 26 січня в Дубаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?