США провели нову розвідку над окупованим Донбасом: опублікована карта
Категорія
Україна
Дата публікації

США провели нову розвідку над окупованим Донбасом: опублікована карта

США провели нову розвідку над окупованим Донбасом: опублікована карта
Джерело:  online.ua

Американський безпілотник RQ-4А Global Hawk 26 січня провів новий розвідувальний політ над територією окупованого Донбасу. Кілька годин літальний апарат ВПС США курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування України з "ЛНР" та "ДНР".

Карта розвідувального польоту американського безпілотника над Донбасом була опубліковна моніторинговим авіаційним ресурсом CivMilAir в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Росія створює на Донбасі непідконтрольні бойовикам угрупування

У повідомленні зазначено, що RQ-4А здійснював розвідку на висоті близько 15 тисяч метрів. Кілька разів під час польоту він підлітав на відстань до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, які розташовані на межі с Луганською областю.

Потім безпілотник розвернувся і полетів на захід України. В районі Чернівців літальний апарат повернув на південь і увійшов в повітряний простір Румунії.

Слід додати, що розвідник RQ-4А Global Hawk оснащений камерою з високою роздільною здатністю, інфрачервоним сенсором і радаром. Вона здатна відстежувати всі рухомі об'єкти на глибині до 300 км на території супротивника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США з повітря провели розвідку над Україною і Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?