ДМС запустила масову перевірку громадян України
Категорія
Україна
Дата публікації

ДМС запустила масову перевірку громадян України

ДМС запустила масову перевірку громадян України

Міграційна служба перевірить всіх українців, які отримали громадянство в роки незалежності країни.

Про це повідомив голова ДМС України Максим Соколюк на підсумкової колегії МВС, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Співробітник ДМС намагався продати іноземцю громадянство України за 3 тисячі доларів

Зокрема, Соколюк пояснив, що в Україні досить часті випадки, коли суди видають рішення про проживанні в Україні на підставі фейкової довідки про проживання людини в Україні до 1991 року. Це рішення стає підставою для надання громадянства України незаконним мігрантам.

Відзначається, що в ході масової перевірки особлива увага буде приділятися тим українцям, яким було видано громадянство на підставі рішення суду або за новим свідоцтвом про народження.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що незаконне надання громадянства України є неприпустимим. Він закликав усіх працівників ДМС продумати свою подальшу роботу, щоб запобігти виникненню "лазівок", через які іноземці отримують громадянство України на незаконній підставі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що громадянці Росії Юлії Толопі, яка воювала в складі добровольчого батальйону Айдар на Донбасі, вже тричі відмовили в наданні громадянства України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?