Вибори президента в Чехії: оголошені попередні результати
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори президента в Чехії: оголошені попередні результати

Вибори президента в Чехії: оголошені попередні результати
Джерело:  Reuters

Новим президентом Чехії стане Мілош Земан, який був головою країни попередні п'ять років. Він майже на 10% випереджає конкурента в президентських перегонах Іржі Драгоша, про що свідчать попередні результати голосування в другому турі виборів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: У Чехії уряд пішов у відставку

За даними джерела, ЦВК Чехії вже підрахував більше половини голосів. На їх підставі в управлінні назвали лідера, який найімовірніше стане президентом Чехії. Зокрема, за Земана проголосували 54,92% виборців, а Драгош набрав трохи більше 45% голосів.

Слід додати, що Мілош Земан відомий своєю проросійською позицією. Він виступає за відміну санкцій проти РФ, а також наполягає на розвитку зв'язків з Росією та Китаєм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в першому турі президентських виборів в Чехії лідерами стали Земан і Драгош, які пройшли до другого туру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?