Порошенко запропонували перейменувати Дніпропетровську область
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко запропонували перейменувати Дніпропетровську область

Порошенко запропонували перейменувати Дніпропетровську область
Джерело:  online.ua

На сайті президента України зареєстрована петиція про перейменування Дніпропетровської області. Автори документа наполягають на тому, щоб даному регіону повернули історичну назву.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт голови української держави.

Читайте також: Влада Києва затвердила перейменування однієї зі станцій метро

Зокрема, ініціатори пропонують перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську. За їх словами, для цього є багато важливих аргументів. Також вони нагадують, що на території сучасної області раніше розташовувалося кілька Січей.

Ініціатори перейменування Дніпропетровської області вважають, що нова назва може стати вигідною в плані туризму і залучити відвідувачів в історичні музеї міста.

Петиція про перейменування Дніпропетровської області була зареєстрована на сайті президента 24 січня. За кілька днів вона набрала всього близько 800 підписів з 25 тисяч необхідних. Якщо за 90 днів документ набере необхідну кількість підписів, то він буде розглянутий українським головою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні обезголовили останній пам'ятник Леніну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?