У Швеції помер засновник всесвітньо відомої компанії IKEA
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції помер засновник всесвітньо відомої компанії IKEA

У Швеції помер засновник всесвітньо відомої компанії IKEA
Джерело:  online.ua

У шведському місті Смоланд помер засновник всесвітньо відомої компанії IKEA Інгвар Кампрад. Бізнесмен пішов з життя у віці 90 років. Причина його смерті не уточнюється.

Про смерть Ігвара Кампрада повідомила прес-служба IKEA на сторінці компанії в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Помер відомий український радіоведучий

Інгвар Кампрад заснував компанію IKEA в 17-річному віці. Спочатку його компанія займалася продажем товарів для будинку, але в Кампард прийняв рішення торгувати складаними меблями зі складу.

Завдяки цим ідеям IKEA стала лідером меблевого ринку в Швеції, а потім почала відкривати магазини і в інших країнах світу. З 2013 року Інгвар Кампрад передав керівництво компанією своїм синам, але до останнього дня життя контролював бізнес, вносячи свої корективи.

За рахунок високого доходу зі свого бізнесу Інгвар Кампрад був одним з найбагатших жителів Швеції і одним з найбагатших людей світу. У 2012 році його статки оцінювалися майже в 43 млрд доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії помер відомий журналіст-міжнародник Борис Туманов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?