Папа Римський помолився за Україну в Римі: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський помолився за Україну в Римі: опубліковано відео

Папа Римський помолився за Україну в Римі: опубліковано відео

У неділю, 28 січня, Папа Римський Франциск провів зустріч з українською греко-католицькою громадою в Римі. Він відвідав базиліку Святої Софії, яка є храмом Української греко-католицької церкви. Там він помолився за завершення війни в Україні та згадав про своє українське наставника.

Про це передає « Радіо Свобода », інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Папа Римський розповів про помилку в перекладі молитви «Отче наш»

Папа також помолився в храмі перед гробницею єпископа Стефана Чміля, який служив місіонером в Аргентині і взяв тоді 12-річного Хорхе Маріо Берґольйо, майбутнього Папу Франциска, вівтарним служкою в церкві. За словами Папи, від єпископа-українця він дізнався про красу української церковної літургії і навіть почав вчити українську алфавіт », - повідомляє видання.

Під час свого виступу, Папа Франциск закликав віруючих не втрачати надії. Він сказав, що розуміє їх біль з приводу Батьківщини, яка страждає від війни і економічних проблем.

«Цей візит в Римі вже назвали історичним: це лише третій візит папи Римського в храм, який був побудований в 1968 році. За радянських часів, коли УГКЦ була заборонена в Україні, храм Святої Софії був материнським для цієї церкви», - зазначає видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?