Поставка зброї в Україну: Вашингтон зробив важливе уточнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Поставка зброї в Україну: Вашингтон зробив важливе уточнення

Поставка зброї в Україну: Вашингтон зробив важливе уточнення

США вже готуються до передачі ракетних комплексів Javelin в Україну. Вашингтон працює над тим, щоб продумати способи транспортування озброєння, а також над підготовкою на Україні об'єктів, де ця техніка буде зберігатися.

Про це заявив спецпредстаівтель Держдепу США Курт Волкер в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

Читайте також: Зустріч Волкера з Сурковим: Москва виступила з несподіваною заявою

Представник офіційного Вашингтона підкреслив, що американські "Джавеліни", поставка яких готується в Україну, є виключно оборонною технікою, яка не може застосовуватися на лінії конфлікту на Донбасі.

"Джавеліни корисні тільки тоді, коли є танковий напад. Тоді цю техніку можна нейтралізувати. Загалом це - саме захисне озброєння, не для нападу", - зазначив Волкер.

Він також додав, що дані ракетні комплекси - це найменше, що б хотіли надати США Украні для запобігання розпалювання конфлікту. Ця техніка, за словами Волкера, допоможе заповнити деякі прогалини в оборонних потужностях України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Волкер провів зустріч з українськими нардепами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?