Порошенко підписав важливий закон про допуск іноземних військових в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав важливий закон про допуск іноземних військових в Україну

Порошенко підписав важливий закон про допуск іноземних військових в Україну
Джерело:  online.ua

У понеділок, 29 січня, український голова Петро Порошенко підписав закон про допуск іноземних військових в Україну. Даним документом надається право збройним силам інших держав брати участь в багатонаціональних навчаннях на українських територіях.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Читайте також: Депутати Ради ухвалили важливий закон про українську армію
 
Закон про допуск іноземних військових в Україну був прийнятий Радою 18 січня. У ньому прописаний механізм допуску іноземців до військових навчань в Україні, визначається їх чисельність і терміни перебування в країні, а також регламентуються типи зброї і військової техніки, яка застосовується в навчаннях.

Поряд з цим законом Порошенко затвердив план проведення військових навчань в Україні в 2018 році. Відповідальність за них він поклав на міністра оборони. Згідно з планом, в 2018 році в Україні будуть проведені українсько-американські навчання "Репід Трайдент", українсько-американські навчання "Сі Бриз", багатонаціональні навчання "Світла Лавина", багатонаціональні навчання "Чисте небо" і українсько-румунські навчання "Ріверіан".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав закон про виключення з українського законодавства і вживання терміна "інвалід".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?