Всі накази від Путіна: в WADA розкрили нові деталі допінгового скандалу в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Всі накази від Путіна: в WADA розкрили нові деталі допінгового скандалу в РФ

Всі накази від Путіна: в WADA розкрили нові деталі допінгового скандалу в РФ
Джерело:  svt.se

Екс-голова антидопінгової лабораторії Москви Григорій Родченков заявив, що допінговою системою Росії повністю управляє Путін.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на шведський портал SVT.

Читайте також: Росія намагалася підмінити допінг-проби української спортсменки на Олімпіаді в Сочі, - ЗМІ

В інтерв'ю джерелу Родченков повідомив, що отримував накази російського голови через колишнього міністра спорту Віталія Мутко. За словами інформатора WADA, тоді чиновник неодноразово підкреслював важливість всіх завдань, переданих Родченкову "зверху".

"Звичайно, всі накази йшли зверху, від президента. Тільки президент може змусити ФСБ виконувати такі задачі. Тому Путін не може заперечувати, що знав про допінгову систему", - заявив Родченков.

У свою чергу російська влада запевняє, що Григорій Родченков є головним фігурантом скандалу, в який потрапили російські спортсмени. На підсумковій прес-конференції у грудні Путін заявив, що саме інформатор WADA ввозив в Росію заборонені препарати з Північної Америки "на замовлення США".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МОК прийняв нове жорстке рішення щодо участі російських спортсменів в Олімпіаді-2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?