Росія згодна на введення миротворців ООН на Донбас, - Волкер
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія згодна на введення миротворців ООН на Донбас, - Волкер

Росія згодна на введення миротворців ООН на Донбас, - Волкер
Джерело:  Укрінформ

Москва вже заявила про згоду на розширення мандата миротворців ООН на всій території Донбасу. Але цей процес буде проходити поступово.

З такою заявою виступив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер, коментуючи зустріч з Сурковим, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Зустріч Волкера з Сурковим: Москва виступила з несподіваною заявою

Волкер заявив, що російська сторона згодна на розширення мандата миротворчих сил, який зараз обмежений виключно захистом спостерігачів. Представник Держдепу США також переконаний, що Вашингтону і Москві вдасться досягти домовленості щодо введення миротворців на всю територію Донбасу, в тому числі і на прилеглу до російсько-українського кордону.

При цьому Волкер не назвав терміни реалізації цього проекту. Він підкреслив, що обговорив введення миротворців на Донбас з Росією без конкретного плану, який він очікує від російської сторони найближчим часом.

Слід зазначити, що Москва і раніше погоджувалася на введення миротворців на Донбас, але тільки на лінію зіткення. На даному етапі, за словами Волкера, сторонам вдалося досягти серйозних зрушень в цьому питанні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер розповів про шанси позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?