Росія провела небезпечне перехоплення літака США: в Держдепі обурені
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія провела небезпечне перехоплення літака США: в Держдепі обурені

Росія провела небезпечне перехоплення літака США: в Держдепі обурені
Джерело:  online.ua

29 січня Росія провела небезпечне перехоплення американського літака в небі над Чорним морем.

Даний інцидент сильно стривожив Державний департамент США, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: ВПС США показали відео перехоплення російських винищувачів Су-30

Відзначається, що американський EP-3 пересувався в міжнародному повітряному просторі з дотриманням всіх норм міжнародного права, коли російський Су-27 наблизився на відстань в близько 1,5 метра і пролетів прямо перед повітряним судном США.

У Держдепі США помітили, що РФ грубо порушила угоду від 1972 року про запобігання інцидентів в повітряному просторі (INCSEA), а також закликали припинити провокації, які можуть спричинити за собою помилки і небезпеку для обох екіпажів.

Варто зауважити, що в російському оборонному відомстві вже заявили, що "ніяких позаштатних ситуацій не було", і політ Су-27 пройшов відповідно до міжнародних норм використання повітряного простору.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський Су-30 здійснив небезпечне перехоплення американського P-8A Poseidon над Чорним морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?