Коли Україна займає 75 місце по захищеності бізнесу, у нас немає причин для гордості, - Рабинович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коли Україна займає 75 місце по захищеності бізнесу, у нас немає причин для гордості, - Рабинович

Коли Україна займає 75 місце по захищеності бізнесу, у нас немає причин для гордості, - Рабинович
Джерело:  online.ua

Про те, що Україна в рейтингу найкращих країн світу займає 75 місце по захищеності бізнесу серед 80 держав за версією американського журналу News and World Report заявив народний депутат, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович в ефірі телеканалу «112 Україна», передають «Економічні Вісті» повідомляє ONLINE.UA.


Нардеп зазначив, що з таким показником зі свободи ведення бізнесу, радіти тому, що в загальному рейтингу Україна за рік піднялася на 4 пункти і посіла 69 місце, не доводиться.
«Я хочу акцентувати увагу на тому, за рахунок чого ми піднялися в цьому рейтингу. За рахунок того, що Україна опинилася в центрі світових явищ політичного характеру і сьогодні є точкою дотику багатьох західних великих і східних наддержав, вона зайняла 33 місце за показником «сила держави». Чи не тому, що ми підняли імідж своєї держави, а просто по нашій впливовості за рахунок відбуваються в країні маємо 33 місце. А ось по самому головному критерію - по вільному веденню бізнесу - ми зайняли 75 ганебне місце. І за рахунок цього середнє значення в загальному рейтингу вийшло 69 - плюс 4 позиції. Але я б цим не пишався, а сумував, тому що якщо ми, велика, сильна країна, будемо пишатися тим, що наше значення виростає в світі не за рахунок бізнесу в нашій країні, не за рахунок процвітання нашої країни, не за рахунок того, що наші громадяни стали жити краще, а за рахунок того, що через нас сваряться великі країни, то краще б такого не було», - резюмував політик.
«Тому я не сильно пишаюся цим 69 місцем, хоча і радий би з чимось хорошим нас привітати. Але саме цей рейтинг американського журналу доводить тільки одне - ми стали певним суб'єктом гри, і дуже мало поки в нас вірять. Найбільший американський журнал дає нам мінімум можливості для зростання, але зате говорить, що «ви тепер стали впливовими - через вас проходять світові нитки». Не треба нам такого», - переконаний парламентарій.
На думку нардепа, Україні необхідно якомога швидше створювати всі можливі умови для розвитку вітчизняного бізнесу, особливо таким секторам економіки, як hi-tech, банківська сфера і агробізнес.
«Економіка України переживає далеко не кращі часи. У деяких господарських галузях ми є явними аутсайдерами, і решта світу нам не наздогнати. Але для того, щоб вибратися з економічної ями, ми повинні акцентувати увагу на роботі IT-компаній, банків і агрохолдингів. Це три стратегічних положення в програмі партії «За життя» - і як тільки ми переможемо на виборах, то відразу ж почнемо їх втілювати. Потрібен всього лише рік, щоб повернутися до вихідної позиції, а потім починати швидко рухатися до сильної, процвітаючої, незалежної, нейтральної Україні », - констатував політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?