Найстаріший чоловік планети помер в Іспанії
Категорія
Світ
Дата публікації

Найстаріший чоловік планети помер в Іспанії

Найстаріший чоловік планети помер в Іспанії
Джерело:  online.ua

Франсиско Нуньєс Олівера, якого вважали найстарішим чоловіком на планеті, помер у віці 113 років в Іспанії.

Як передає ONLINE.UA, про це в Twitter повідомив президент автономного співтовариства на південному заході Іспанії Гільєрмо Фернандес Вара.

Читайте також: У Лос-Анджелесі померла найстарша голлівудська актриса

«Спочивай з миром. Прощай, Марчена! », - написав він.

Франциско народився 13 грудня 1904 року в Б'єнвенідо, місті автономного співтовариства Естремадура з населенням близько двох тисяч чоловік. Тут він прожив все життя, тут же його поховають. У містечку оголошений траур.

Себе Франциско називав «дідусем світу». Місцеві жителі називали же його Марчена - в молодості він був дуже схожий на відомого севільського виконавця фламенко Пепе Марчена (1903-1976).

У Франсиско є 97-річний брат, 93-річна сестра і дочка Антоніа, яка прожила з ним все життя і дбала про нього.

За її словами, довгожитель «спав всього три години і дуже багато говорив».

Франциско не дотримався особливої дієти, але улюблена їжа - сир, який завжди присутній в його раціоні. У 90 років йому видалили нирку, в 98 прооперували катаракту.

Як повідомляв ONLINE.UA, за процентною кількістю людей у віці 60 років і старше Україна увійшла в ТОП-30 найбільш «старих» країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?