В Україні успішно випробували нову ракету вітчизняного виробництва
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні успішно випробували нову ракету вітчизняного виробництва

В Україні успішно випробували нову ракету вітчизняного виробництва
Джерело:  online.ua

В Україні у вівторок, 30 січня, провели перше успішне випробування нової крилатої ракети вітчизняного виробництва.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.

Читайте також: В Україні випробували новий сучасний бронеавтомобіль: з'явилося відео

Згідно з повідомленням, крилата ракета наземного базування здатна точно вражати наземні і морські цілі. Під час випробувань перевірялися льотні характеристики і робота систем ракети.

Ракета повністю є українською розробкою конструкторів бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

За словами Турчинова, РНБО, який координує національну ракетну програму, поставив завдання «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, а й також морського і повітряного базування».

«Дальність дії наших крилатих ракет і їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», - підкреслив Турчинов.

Так само він відзначив, що для України сьогоднішнє випробування - дуже важлива подія, тому що після роззброєння армії відповідно до Будапештського меморандуму на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше інженери української компанії «Радіонікс» і державного конструкторського бюро «Луч» модернізували зенітно-ракетний комплекс C-125 М «Печора».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?