Аваков розповів про монополію МВС на насильство
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков розповів про монополію МВС на насильство

Аваков розповів про монополію МВС на насильство
Джерело:  news.liga.net

Формування під назвою Національні дружини - не помічники Національної поліції, а «громадський рух».

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відповідаючи на питання про законність існування Нацдружін і їх зв'язку з міністерством, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LIGA.net.

Читайте також: Скандальна екс-заступник Авакова в захваті від нової роботи
«Це не мої помічники, це громадський рух», - сказав Аваков.

Міністр підкреслив, що «в Україні є тільки одна монополія на насильство - державна», представлена Нацполіціей, Нацгвардією і ВСУ, а будь-які інші парамілітарні освіти незаконні.

«Одні громадські організації надягають піонерські краватки, інші надягають камуфляж, треті беруть прапори і називають себе, як хочуть. Коли вони не переходять межі, це всього лише громадський рух », - зазначив Аваков.

При цьому міністр пообіцяв припинити подібні формування.

«Я як міністр не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються на вулицях вести себе як альтернативні парамілітарні освіти. Я хочу, щоб всі були спокійні », - додав він.

На питання про можливу співпрацю МВС з Нацдружінамі Аваков відповів, що його міністерство співпрацює з ким завгодно - «і з тими, хто сидить сумний і замерзлий в наметі під Верховною Радою, і з Нацкорпусом».

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні буде створена патрульна поліція Криму і Севастополя, незважаючи на окупацію півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?