Холодницький розсекретив розмір зарплат у САП
Категорія
Політика
Дата публікації

Холодницький розсекретив розмір зарплат у САП

Холодницький розсекретив розмір зарплат у САП
Джерело:  Укрінформ

Співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури мають високі зарплати, що є ефективним важелем для попередження корупції та хабарництва.

Про це Укрінформу повідомив керівник САП Назар Холодницький, інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Названо регіони України з найнижчою зарплатою

«Прокурор (САП - ред.) в середньому зараз отримує на руки 60 000 гривен. Це чистими, з податками виходить 75 000. Я за минулий рік порахував, скоро покажу в е-декларації, що отримав 2,1 млн гривень, з них - 400 000 пішло на податки. Тобто, я один заплатив 400 000 гривен податків до бюджету. Ще 35 000 гривень - це військовий збір», - повідомив Холодницький.

На його переконання, достатнє фінансування і нормальні умови праці - це ефективний спосіб уникнути корупції і хабарництва.

«Люди забезпечені, хтось узяв в кредит нову машину. Чи не шикарну, але нову. Хтось збирає на житло, тобто люди бачать завтрашній день. Вони хочуть результати показати. Я ж бачу це по своїм прокурорам, з якими очима вони приходять, з пропозиціями ... Тому бачу, що є стимул і цей стимул себе виправдовує», - пояснив глава САП.

З його слів, пройти відбір на посаду прокурора САП досить непросто - за минулорічною статистикою, з 4450 кандидатів на 20 посад було обрано 12.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні минулого року була арештована суддя, яка пропонувала хабар Холодницькому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?