ГПУ викрила угруповання хабарників у «Київводоканалі»
Категорія
Україна
Дата публікації

ГПУ викрила угруповання хабарників у «Київводоканалі»

ГПУ викрила угруповання хабарників у «Київводоканалі»
Джерело:  online.ua

Співробітники правоохоронних органів затримали чиновника ПрАТ «Київводоканал» і двох його «помічників» на отриманні хабара на загальну суму 173 тис.грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко, інформує ONLINE.UА.

Читайте також: В Умані депутат вимагав хабара за дозвіл на торгівлю під час паломництва хасидів

За даними Лисенко, вони отримали хабар на загальну суму 173 тисяч гривень.
При цьому, частину неправомірної вигоди отримали у вигляді комп'ютерної та побутової техніки, вартість якої 140 тисяч гривень, а частину у вигляді грошей - 33 тисяч гривень.

Також представник ГПУ повідомив, що правоохоронці встановили, що керівник одного зі структурних підрозділів ПАТ «Київводоканал» через своїх посередників організував додатковий спосіб заробітку грошей, за який передбачена кримінальна відповідальність.

За певну винагороду, розповів Лисенко, він «закривав» очі на правопорушення і не вживав заходів адміністративного впливу щодо суб'єктів господарювання. Зокрема, за ненарахування штрафних санкцій за скидання в каналізаційну мережу стічних вод з перевищенням допустимої концентрації забруднюючих речовин.

Фігурантам справи повідомлено про підозру по ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше директор миколаївського аеропорту Михайло Галайко н амагався дати губернатору області Олексію Савченко 2,5 млн грн хабара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?