У МОЗ назвали страшну цифру по захворюваності онкологією
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

У МОЗ назвали страшну цифру по захворюваності онкологією

У МОЗ назвали страшну цифру по захворюваності онкологією
Джерело:  online.ua

Щорічно в Україні реєструють понад 130 тисяч нових випадків онкологічних захворювань.

Як інформує ONLINE.UA, про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Читайте також: Тіна Кароль допомогла важкохворим дітям

У відомстві зазначили, що тенденція збільшення онкозахворювань спостерігається в усьому світі.

«У всьому світі спостерігається тенденція до збільшення захворюваності на рак. В Україні - понад мільйон онкохворих пацієнтів і щорічно реєструється понад 130 тис. нових випадків», - зазначено в повідомленні.

У 2017 році в країні було зафіксовано 143 тис. нових випадків онкозахворювань. Повідомляючи про закупівлю препаратів у відомстві зазначили, що в 2017 році фінансування на закупівлю ліків для лікування онкології у дорослих збільшилася в два рази в порівнянні з 2016 роком - з 397 млн гривень до 809 млн гривень, для дітей на 63% - з 353 млн гривень до 558 млн гривень.

Крім того, в минулому році за рахунок оптимізації витрат за деякими програмами державних закупівель лікарських засобів було зекономлено 100 млн гривень, які були розподілені на дозакупку препаратів для лікування дорослого онкології.

МОЗ акцентував увагу на тому, що третина випадків захворювання на рак можна попередити і закликає проходити профілактичні огляди.

Як повідомляв ONLINE.UA, куріння електронних сигарет провокує мутації в ДНК, які можуть викликати онкологічні захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?