В Україні значно підвищили зарплату вчителям: в Кабміні назвали суму
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні значно підвищили зарплату вчителям: в Кабміні назвали суму

В Україні значно підвищили зарплату вчителям: в Кабміні назвали суму

Зарплата українського вчителя на 1 лютого 2018 року складає в середньому 6-8 тисяч гривень. З вересня 2018 року в Кабміні заплановано ще одне підвищення зарплат співробітникам освітньої сфери.

Про це заявила голова Міністерства освіти України Лілія Гриневич в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

Читайте також: Названо регіони України з найнижчою зарплатою

За словами Гриневич, на сьогоднішній день вчителя і вихователі дитячих садків не є найбільш низькооплачуваною категорією бюджетників. Вона нагадала, що на початку 2017 року освітянам була підвищена зарплатня на 50%, а з 1 січня 2018 року - ще на 25%.

При цьому Гіневіч не вважає, що такого підвищення достатньо. Тому в 2018 році у Кабміні планують провести ще одне підвищення зарплат вчителям і вихователям дитсадків через місцеві бюджети за рахунок центральної державної субвенції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення середніх зарплат в Україні до 10 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?