У Міноборони зробили важливу заяву щодо поставок летальної зброї США в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Міноборони зробили важливу заяву щодо поставок летальної зброї США в Україну

У Міноборони зробили важливу заяву щодо поставок летальної зброї США в Україну
Джерело:  online.ua

У суботу, 3 лютого, в рамках робочого візиту глава Міноборони України Степан Полторак відвідав США, де провів переговори з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, на яких обговорювалися поставки летальної зброї в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Читайте також: Постачання зброї в Україні: Вашингтон зробив важливе уточнення

В ході переговорів було встановлено, що Україна на 90% виконала всі умови для надання військової допомоги США в розмірі 350 млн доларів. Зокрема, ці кошти будуть виділені на поставку в Україну протитанкових комплексів Javelin.

"Ми обговорювали механізм передачі протитанкових засобів. Ми розглядали й інші питання, пов'язані з підготовкою особового складу і порядку передачі озброєння. Я думаю, що рішення про передачу Джевелінов в Україну буде прийнято дуже своєчасно і дуже правильно", - відповів Полторак на питання про терміни поставки летальної зброї США в Україну.

Також міністр оборони України підкреслив, що важливу роль у постачанні "Джавелінів" грають не часові значення, а сам факт поставок.

"Це дуже серйозний, потужний сигнал Україні про те, що вона залишилася не один на один з агресією Росії і це сигнал самій Росії, що нас підтримує весь світ", - підкреслив Полторак.

Як повідомляв NLINE.UA, раніше в Пентагоні розкрили плани США щодо постачання летального зброї в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?