Японія успішно запустила в космос найменшу ракету в світі: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Японія успішно запустила в космос найменшу ракету в світі: опубліковано відео

Японія успішно запустила в космос найменшу ракету в світі: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У суботу, 3 лютого, в Японії був здійснений запуск найменшої ракети в космос. Старт ракети відбувся в 14.03 за місцевим часом (07.03 за київським часом) - відомо, що ракета успішно досягла орбіти.

Відео запуску найменшої ракети було опубліковано на сайті агентства аерокосмічних досліджень JAXA в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Надрукована на 3D-принтері ракета успішно вивела на орбіту три супутники: опубліковано відео

Найменша ракета в світі SS-520, габарити якої аналогічні параметрам телеграфного стовпа, змогла вивести на орбіту телекомунікаційний мікросупутник TRICOM-1R, який буде виконувати в космосі завдання геологорозвідки і зв'язку.

Слід зазначити, що найменша космічна ракета важить всього 2,6 тонни, а в довжину не досягає і 10 метрів. У лютому 2018 року їй вперше вдалося успішно вийти в космос і досягти орбіти - попередній раз подібну ракету запускали в середині січня минулого року, але тоді вона впала в океан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США запустили в космос ракету із супутником-шпигуном на борту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?