Били до тріщин в ребрах: український військовий розповів про тортури в полоні "ДНР"
Категорія
Події
Дата публікації

Били до тріщин в ребрах: український військовий розповів про тортури в полоні "ДНР"

Били до тріщин в ребрах: український військовий розповів про тортури в полоні "ДНР"
Джерело:  online.ua

Бойовики "ЛДНР" жорстоко знущаються над українськими військовослужбовцями, які потрапили в полон до бойовиків. Вони жорстко б'ють бійців ЗСУ і ставляться до них, як до рабів.

Про це в інтерв'ю "112 Україна" розповів старший сержант ЗСУ Олександр Морозов, який пробув у полоні майже три роки, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Били усім, чим можна: бійці АТО розповіли про страшні тортури в полоні, з'явилося відео

Морозов розповів, що його затримали терористи в районі Донецького аеропорту, коли він намагався пробратися в спортивний комплекс "Олімпійський". Спочатку вони вважали його мародером, але після того, як Морозов заявив, що він боєць ЗСУ, то стали жорстоко бити.

"Побили так, що у мене були тріщини в ребрах, тріщина в кисті, очі заплили. Побитий був до такої міри, що не міг бачити. Пощастило просто, що було розсічення - за ніч кров стекла і відкрилося одне око", - розповів Морозов.

За словами звільненого з полону військовослужбовця його довгий час тримали спочатку в якомусь гаражі та підвалі. Потім Морозова перевели в колишній будинок СБУ, де терористи використовували полонених, як рабів. Тільки влітку 2016 року він потрапив в колонію Макіївки, де сидів в одній камері з іншими українцями, серед яких були і військові, і цивільні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Геращенко заявляла, що українських військових в полоні терористів катували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?