В Україні значно подорожчають цигарки та алкоголь: названі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні значно подорожчають цигарки та алкоголь: названі цифри

В Україні значно подорожчають цигарки та алкоголь: названі цифри
Джерело:  online.ua

У 2018 році в Україні піднімуться ціни на тютюнову і алкогольну продукції. В середньому ціна на цигарки збільшиться на 18%, а на алкоголь - на 11%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Читайте також: Овочевий кошик в Україні за рік суттєво подорожчала: названі цифри

На сайті регулятора опублікований інфляційний звіт за січень 2018 року, в якому йдеться про те, що подорожчання цигарок та алкоголю стане наслідком зростання вартості імпортованих енергоресурсів. У документі також наголошується, що подорожчання алкогольної та тютюнової продукції в 2018 році стане тільки початковим етапом зростання цін - в наступному періоді очікується подорожчання ще на 9-13%.

Слід додати, що раніше Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу, які спрямовані на збалансування держбюджету. Зокрема, вони передбачають підвищення акцизної ставки на тютюнові вироби на 29,7%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Гройсман виступив з важливою заявою з приводу підвищення цін на газ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?