У Росії знайшли "український слід" в атаці на штурмовик Су-25 в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії знайшли "український слід" в атаці на штурмовик Су-25 в Сирії

У Росії знайшли "український слід" в атаці на штурмовик Су-25 в Сирії
Джерело:  РІА Новини

Переносний зенітно-ракетний комплекс, з якого був збитий російський штурмовик Су-25 в Сирії, міг бути викрадений з військових складів в Калинівці Вінницької області.

Про це заявив член Ради Федерацій і ветеран Служби зовнішньої розвідки Росії Ігор Морозов, передає ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: Помста за збитий Су-25 в Сирії: Міноборони РФ показало відео атаки по терористах

У своєї гучної заяві він нагадав про пожежу на військовому складі, яка сталася восени 2017 року у Калинівці. Морозов вважає, що ця пожежа була влаштована для того, щоб приховати розкрадання сотень одиниць зброї, яку без відома влади України, було перепродано терористам.

Також Морозов не виключає, що ПЗРК, з якого збили Су-25, міг бути поставлений у незаконний спосіб з військових складів НАТО, які знаходяться в країнах Східної Європи.

Як зазначив Морозов, в результаті інциденту в Сирії російської авіації тепер доведеться "повністю перебудувати тактику польотів".

"ПЗРК працюють на висоті 3200-3000 метрів, тому тепер всі польоти в Сирії російських ВПС будуть здійснюватися на більшій висоті", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль знаходив "український слід" і в обстрілі бази Росії в Сирії, який був здійснений на початку січня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?