В Україні з'явиться публічний реєстр злісних неплатників аліментів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з'явиться публічний реєстр злісних неплатників аліментів

В Україні з'явиться публічний реєстр злісних неплатників аліментів
Джерело:  online.ua

З вівторка, 6 лютого, в Україні почне працювати публічний реєстр неплатників аліментів. У нього буде внесено близько 75 тисяч українців, які ухиляються від констітуаціонного зобов'язання щодо захисту своїх дітей.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Читайте також: Уряд збільшив допомогу сім'ям загиблих військових до 1,2 млн грн

У публічну базу даних включені всі неплатники аліментів в Україні, які мають борг по сплаті більше трьох місяців. У відомстві зазначають, що серед рядових українців в даному "ганебному" списку є чиновники і депутати.

У Мін'юсті також вказали, що на сьогоднішній день близько 600 тисяч маленьких українців є заручниками безвідповідальності батьків. Також у відомстві уточнили, що за минулий 2017 рік виконавцям вдалося стягнути із злісних неплатників аліментів 2,4 млрд гривень на користь їхніх дітей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав два важливих закони про сім'ю, які передбачають посилення покарання за несплату аліментів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?