В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було зафіксовано понад 600 вибухів на Донбасі з 19:30 2 лютого до 19:30 год 4 лютого. Як повідомляє ONLINE.UA, про це йдеться в звіті місії.

Читайте також: Миротворці ООН на Донбасі: у Москві висунули свої умови

"За період з вечора 2 до вечора 3 лютого в Донецькій області Місія констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, проте кількість вибухів було менше (приблизно 340), ніж за попередній звітний період, коли, серед іншого, було зафіксовано приблизно 1 100 вибухів. з вечора 3 по ранок 4 лютого СММ констатувала зменшення кількості таких порушень в порівнянні з попередньою добою, зокрема зафіксувавши близько 290 вибухів", - йдеться в звіті.

Також повідомляється, що спостерігачі фіксували вибухи на південно-західній околиці Авдіївки.

"Вдень 3 лютого, перебуваючи на південно-західній околиці підконтрольного уряду м Авдіївка роботи не менше 5 годин, спостерігачі чули 20 вибухів невизначеного походження, 14 пострілів з гармати бойової машини піхоти (БМП-2, 30 мм), а також 24 черги і пострілу з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. у першій половині дня 4 лютого, перебуваючи на тій же позиції протягом більше 5 годин, члени патруля місії чули приблизно 90 вибухів, оцінених як розриви гранат з автоматичного гранатомета, і 4 вибухи, оцінених як розриви ртіллерійскіх снарядів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Луганській області зафіксовано зменшення кількості порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області з вечора 2 по вечір 3 лютого Місія зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (в тому числі 12 вибухів) в порівнянні з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано 225 вибухів. З вечора 3 по ранок 4 лютого СММ констатувала зменшення кількості таких порушень (зокрема, зафіксувавши 1 вибух) в порівнянні з попередньою добою", - йдеться в звіті.

Спостерігачі місії також продовжують фіксувати невідведених озброєння.

"Спостерігачі зафіксували наявність озброєння, яке не змогли верифікувати як відведений, так як умови його зберігання не відповідали критеріям, зазначеним у повідомленні від 16 жовтня 2015 року щодо ефективного моніторингу та верифікації відведення важкого озброєння, направленому СММ підписантам Комплексу заходів. У підконтрольних уряду районах члени патруля місії бачили зенітний ракетний комплекс (9К35 "Стріла-10") і 8 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) (БМ-21 "Град", 122 мм), а також відзначили, що зенітний ракетний комплек (9К35), 15 РСЗВ (БМ-21) і 21 самохідна гаубиця (дев'ятнадцять 2С1 і дві 2С3 "Акація", 152 мм), як і раніше відсутні", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 лютого спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл з боку бойовиків на Донбасі. Інцидент стався в районі Ясинуватої близько 14:00 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?