В Естонії підняли ціни на алкоголь
Категорія
Світ
Дата публікації

В Естонії підняли ціни на алкоголь

В Естонії підняли ціни на алкоголь
Джерело:  online.ua

В Естонії 1 лютого піднявся акциз на алкоголь, за оцінками Мінфіну, через підняття акцизних зборів, спиртне в магазинах подорожчає в середньому на 3%.

Про це з посиланням на Естонське національне телерадіомовлення повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні значно подорожчають сигарети і алкоголь: названі цифри

Найбільше подорожчає вино і шампанське, а пляшка пива, за підрахунками відомства, подорожчає всього на 4 центи.

«В даний час ціна на пиво становить 1 євро і 29 центів. Після збільшення акцизного податку вона складе 1 євро і 33 центи», - повідомила аналітик Міністерства фінансів країни Кадрі Клаос.

Відзначається, що акциз на алкоголь виріс наполовину нижче, ніж планувалося раніше. У минулому році в казну країни надійшло набагато менше акцизного збору, ніж очікувалося. Причина цього в тому, що багато жителів Естонії стали купувати алкоголь в сусідній Латвії, де пиво і горілка коштують майже вдвічі дешевше.

В цьому році з продажу алкогольних напоїв Міністерство фінансів Естонії має намір залучити в бюджет 333 мільйони євро акцизного збору.

Як повідомляв ONLINE.UA, вживання алкогольних напоїв може призводити до розвитку раку молочної залози і шести інших типів раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?