Верховна Рада збирається відповісти Польщі на "антибандерівський" закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада збирається відповісти Польщі на "антибандерівський" закон

Верховна Рада збирається відповісти Польщі на "антибандерівський" закон

У Верховній Раді України зареєстрували два проекти постанов через прийняття в Польщі змін в закон про Інститут національної пам'яті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: У Польщі продовжують виправдовуватися за скандальний "антибандерівський" закон: з'явилося відео

Відзначається, що в одному з проектів йдеться про звернення Ради до Сейму, Сенату і президента Польщі із закликом не вводити в дію "антибандерівський" закон, який "представляє загрозу для українців".

У пояснювальній записці говориться, що польський закон, по суті, висуває територіальні претензії Україні в частині визначення Галичини як "Східної Малопольщі" і є "безпрецедентною образою".

Також в Раді зареєстрували постанову про Заяву ВР у зв'язку з прийняттям закону про заборону "бандерівської ідеології", яка "сприятиме проведенню діалогу з польською стороною, щоб уникнути негативних наслідків".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Сейм і Сенат Польщі підтримали внесення змін до закону про Інституті національної пам'яті, в якому, зокрема, передбачається кримінальне покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?