Американські вчені передбачили нову глобальну катастрофу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Американські вчені передбачили нову глобальну катастрофу

Американські вчені передбачили нову глобальну катастрофу
Джерело:  online.ua

Група вчених Геологічної служби Сполучених Штатів Америки встановила, що у вічній мерзлоті перебувають 793 млн кілограмів ртуті.

Про це з посиланням на Geophysical Research Letters повідомляє ONLINE.UA.

У зв'язку з постійним таненням льоду, викликаного глобальним потеплінням, буде спостерігатися викид токсичного металу в навколишнє середовище, що і спричинить за собою неминучі катастрофічні наслідки.

Читайте також: Туманність Оріона і чорна діра: NASA показало нові захоплюючі відео

Вчені відзначили, що у вічній мерзлоті зібралася природна ртуть, яка надходить з атмосфери і зв'язується з органічною речовиною в грунті. Згодом частки грунту вмерзают в лід.

В ході роботи були проаналізовані 13 зразків льоду, які були взяті на Алясці з 2004 по 2012 роки. В результаті дослідники з'ясували, що у вічній мерзлоті міститься в 10 разів більше ртуті, ніж було викинуто в навколишнє середовище в результаті антропогенної діяльності в період останніх тридцяти років.

Викид даного металу в великій кількості буде супроводжуватися його перетворенням в метилртуть. Дане з'єднання є токсичним, і, накопичуючись в організмах живих істот, викликає ураження центральної нервової системи.

Як повідомляв ONLINE.UA, телескоп «Хаббл» зробив нове унікальне фото з космосу- апарату вдалося сфотографувати глобулярний кластер NGC 3201.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?