Прискорювач Falcon Heavy розбився при посадці
Категорія
Технології
Дата публікації

Прискорювач Falcon Heavy розбився при посадці

Прискорювач Falcon Heavy розбився при посадці
Джерело:  online.ua

Центральний прискорювач надважкої ракети Falcon Heavy, запущеної 6 лютого компанією Ілона Маска SpaceX, розбився при посадці.

Про це пише ONLINE.UA з посиланням на видання The Verge.

Читайте також: Ілон Маск запустив продаж свого нового винаходу: опубліковано відео
« Два зовнішніх розгінних блоку Falcon Heavy успішно висадилися після запуску, проте на середньому прискорювачі спрацював тільки один з трьох двигунів на розгінний блок, в результаті чого він впав у води Атлантичного океану зі швидкістю 482 км / год приблизно в 90 метрах від безпілотного корабля », - йдеться в повідомленні.

Спочатку планувалося, що прискорювач зможе приземлитися на плаваючу платформу. Ракета Falcon Heavy вилетіла з космічного центру Кеннеді NASA з мису Канаверал, штат Флорида. Приблизно через дві з половиною хвилини після підйому два зовнішніх прискорювача ракети відкололися і повернулися на Землю.

Вони приземлилися на посадкових майданчиках SpaceX на мисі під назвою Landing Zone 1 і Landing Zone 2.

Повідомляється, що приблизно через три хвилини після підйому центральне ядро відокремилося від верхнього ступеня - верхній частині ракети, на якій знаходилася корисне навантаження Falcon Heavy, родстер Tesla Road Ілона Маска.

Тим часом, верхній етап, здається, робить все відмінно. Після запуску Маск написав у Твіттері, що він успішно запалив свій двигун і підняв свою орбіту, як передбачалося. Тепер верхня ступінь буде проходити близько шести годин, демонструючи складний орбітальний маневр для ВПС США.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 лютого відбувся запуск Falcon Heavy в космічному центрі ім. Кеннеді на мисі Канаверал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?