Вчені відкрили несподівану користь від вживання алкоголю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені відкрили несподівану користь від вживання алкоголю

Вчені відкрили несподівану користь від вживання алкоголю
Джерело:  online.ua

Вживання невеликої кількості алкоголю сприяє зниженню ризику хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляють американські дослідники з Рочестерського університету, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Newsline.

Читайте також: Російська книга про самогоноваріння потрапила в список заборонених

Так, було встановлено, що спиртне має сприятливу дію на глімфатіческую систему, яка очищає ЦНС ссавців від продуктів життєдіяльності.

Глімфатіческая система була відкрита в 2012 році в ході експерименту на мишах. Її робота заснована на закачування ліквору (спинномозкової рідини) в тканини мозку і подальшому його видаленні разом з низкою білків та інших сполук, які можуть брати участь у розвитку деменції та інших патологічних станів.

Виявилося, що вживання великої кількості алкоголю протягом тривалого часу негативно впливає на функції глімфатіческой системи, що виражається в зростанні кількості маркерів запалення в астроцити - клітинах, що є ключовими регуляторами закачування ліквору. Однак низькі дози спиртних напоїв (0,5 грама на кілограм маси тіла в день) посилювали ефективність системи.

« Низьке і помірне споживання алкоголю зменшують ризик розвитку недоумства, тоді як надмірна пристрасть до спиртного негативно впливає на когнітивні здібності », - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, вживання алкогольних напоїв може призводити до розвитку раку молочної залози і шести інших типів раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?