Євросоюз готує санкції відносно Великобританії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз готує санкції відносно Великобританії

Євросоюз готує санкції відносно Великобританії
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі почали підготовку механізму санкцій проти Великобританії, якщо буде порушено домовленості, досягнуті на час Brexit.

Відповідний проект санкцій готує Єврокомісія, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EUobserver.

Читайте також: У Британії назвали точну дату виходу з ЄС

У проекті документа викладено основи для перехідного періоду після виходу Британії з ЄС з 29 березня 2019 до 31 грудня 2020 року. Проект перехідної угоди буде додано до угоди про Brexit.

У проекті йдеться про те, що угода про вихід « має передбачати механізм, який дозволить Союзу призупинити певні пільги, які отримує Сполучене Королівство від участі у внутрішньому ринку, якщо він вважає, що передача справи в Суд Європейського Союзу не принесе в належний час необхідних заходів ».

Дії суду можуть тривати роки, тоді як перехідний період триватиме 21 місяць.

Документ також застерігає Британію « утримуватися під час перехідного періоду від будь-яких дій або ініціатив, які, ймовірно, можуть зашкодити інтересам Союзу ».

Як повідомляв ONLINE.UA, вихід Великобританії зі складу Євросоюзу обійдеться в 35-39 млрд фунтів стерлінгів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?